Kezdőlap Közélet Ezren tüntett...

Ezren tüntettek a tanár mellett, aki azért ítéltek el, mert a diákjait védte, de a baloldalt ez nem érdekelte!

Közel ezren jelentek meg azon a szimpátiatüntetésen, amelyet Pécsen tartottak az Apáczai Csere János Általános Iskola egyik tanára, Jancsula Dezső mellett kiállva. A több évtizede oktató tanárt azért ítélte el a bíróság, mert a táskája vállpántjánál megragadott egy fiatalt, aki az iskola területén dohányzott.

Megírtuk, a szóban forgó mozdulatot a személyi szabadság megsértésének értékelte a bíróság, ezzel pedig akár búcsút is mondhat a tanári pályának Jancsula Dezső. Az ügyet Kővári János, az ÖPE elnöke is felkarolta, aki “Veled vagyunk Dezső bá’!” címmel egy online petíciót is indított, illetve egyeztetést kezdeményezett az igazságügyi tárcával, hogy álljanak a tanárok mellé, hiszen nem normális az, hogy semmilyen eszköz nincs a kezükben arra, hogy megállítsák az iskolán belüli agressziót, miközben velük szemben azonnal jogi lépések indulhatnak.

A péntek este az pécsi Apáczai Csere János Körtérre tartott tüntetés célja az volt, hogy a demonstráción a résztvevők megmutassák, tovább nem tűrik el azt, hogy a jogalkotás figyelmen kívül hagyja a valóságot, hiszen az iskola a tanulás, a nevelés helyszíne, nem extrém környezet.

Az eseményen ott volt Őri László, a Baranya megyei közgyűlés elnöke is, aki a közösségi oldalán kijelentette, azt szeretné, hogy nagyobb rend legyen és visszatérjen a normalitás azon iskola falai közé is. Hozzátette: “A tanár azzal foglalkozhasson, amit hivatásul választott, taníthasson, nevelhessen. Az iskolaőr pedig ha szükséges betartassa a rendet az intézményben”.

A városháza által több mint százmillióval telepumpált városházi propagandasajtó és az MSZP-DK-s tisztségviselőkkel magát körülbástyázó,

Péterffy Attila pécsi polgármester ingerküszöbét viszont nem érte el ez a helyi ügy, pedig néhány nappal korábban a Pécsre szállított, külföldi importvonulókból álló melegkörmenetről élőben tudósítottak, képgalériákat osztottak meg, ahogy csak bírtak mindenféle felületükön.