Kezdőlap Közélet 195 millióból...

195 millióból újulnak meg a siklósi hegyi utak

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a siklósi felújítások, miután a város önkormányzata egy régóta várt igényt tud kielégíteni.

Tavaly szeptemberben fejeződött be az első üteme annak a beruházásnak, ami a siklósi szőlőhegyi utak felújítását célozta meg.

Nagy Csaba, a térség parlamenti képviselője a közösségi oldalán közölte, az átadón megállapodtak a siklósi borászokkal arról, hogy a hegyi utak fejlesztését folytatják, ennek értelmében a város pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Programra, hogy a helyi borászok és pincetulajdonosok évtizedes problémáit kezelni tudják a további fejlesztésekkel.

Az elmúlt napokban a szőlőhegyi utak felújítására 195 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, melyhez 10 millió forint önerőt biztosít Siklós. A beruházás során hét nyomvonalon, hat kilométer hosszan tudják majd a rossz állapotú hegyi utakat stabilizálni, felújítani.

– Ez a fejlesztés újabb mérföldkő Siklós életében. A tavaly elvégzett útfelújításokkal együtt az idei évre, már több mint tíz kilométernyi felújított hegyi utat tudnak majd igénybe venni a szőlészek és borászok, a siklósiak és az ide látogató turisták – tette hozzá.