Kezdőlap Közélet 140 milliós l...

140 milliós lobbi: indulhat a szentlőrinci óvoda és bölcsőde fejlesztése

Letették azt az időkapszulát pénteken, amely a szentlőrinci óvoda- és bölcsődefejlesztés szimbolikus elindítását is jelenti. A munkákat a polgármester szerint heteken belül elkezdik, amint az időjárás ezt engedi. A kormány 400 milliót biztosít fejlesztésre, egy 140 milliós ráemelést Nagy Csaba parlamenti képviselő ért el, ami nélkül nem valósulhatna meg a munka.

A Liszt Ferenc utcai épületben az óvodát felújítják, a bölcsődét pedig kibővítik déli irányban, ez összességében közel 400 millió forintos beruházás. Ennek jelentős hányada építőipari beruházás, kisebb része pedig eszközfejlesztés. A kivitelezést – amint az időjárás engedi – már tavasszal megkezdik, ősz végére már végeznek is a munkával.

A Baranya megyei önkormányzat elnöke, Őri László azt mondta, hogy Nagy Csaba parlamenti képviselő lobbijának, folyamatos tárgyalásainak köszönhetően a korábbi 260 milliós kereten felül további 140 millió forintnyi támogatást adott a kormány a munkálatokhoz. A mostani beruházással elismerik a szentlőrinci családok teljesítményét, hiszen ez azt is jelenti, hogy amikor dolgozni mennek, akkor megújult körülmények között kiváló pedagógusokra bízhatják a gyermekeiket.

Őri László elmondta, ez a fejlesztés is is egy nagyobb program része amelynek keretében megyeszerte 29 helyszínen több mint 6,5 milliárd forintból újultak meg óvodák és bölcsődék. Ez a fejlesztési program azt üzeni, hogy a megyei önkormányzat szeretne a szülők elvárásainak megfelelő és méltó körülményeket biztosítani a vidéki Baranya kisebb településein is gyermekeknek – mondta.

A szentlőrinci polgármester Koltai Péter szerint a bölcsődei férőhellyel mindig is voltak problémáik, az óvodai csoportokban sem férnek el, a jogszabályi határon van a létszám, ezért kell bővíteni az intézményt.