Kezdőlap Időjárás Sellyén majdn...

Sellyén majdnem rekord meleg volt, de a hétvégén hó is lehet

Sellyén és Kémesen csütörtök délután 15,4 fok volt, de ezzel nem dőlt meg a január 21-ére vonatkozó országos maximum-hőmérsékleti rekord. Pénteken még melegebb volt, és bár az Ormánságnál 16 fokot mutatnak az OMSZ térképein, de a Somogy megyei Nagyatádon 16,5 fokot mértek, ez lett az új országos legmagasabb maximum.

A hétvégén még zömmel marad a meleg idő, de előbb esővel, majd pedig vasárnap már akár hóval tér vissza a tél.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben szórványosan, délutántól a Dunántúlon várható eső, zápor. A szél több helyen erős lesz.

A minimumhőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 10-15 fok között alakulnak.

Vasárnap sokfelé számítani kell csapadékra: eleinte főleg esőre, melyet a nap folyamán nyugat felől egyre több helyen havas eső, havazás válthat fel. A reggeli órákban a Dunántúlon néhol ónos eső sem kizárt. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 11 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint fokozatos lehűlés várható, és akár nagyobb területen is havazhat hétfőtől – visszatér tehát a tél.