Kezdőlap Időjárás Itt a nyár, a...

Itt a nyár, a meleg sehol!

A tavaszi évszak végéhez képest hűvös az idő – emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

“Nyakunkon a június, a minimumok viszont inkább az április eleji értékekhez hasonlítanak” – tették hozzá.
Azt írták: kedden a front előterében a keleti országrészben bőven 20-25 Celsius-fok fölé melegedett a levegő. A hidegfront viszont végül elérte a Tiszántúlt is. A front mögött beáramló száraz, hideg levegő, illetve a csillapodó szél “megtette a hatását”, hajnalban a hőmérséklet az ország döntő részén jóval a május végi (11 fok körüli) átlag alatt alakult. Országos átlagban 5-6 fok köré hűlt le a levegő, ám a Nógrád megyei Zabarban csupán 0,6 fokot mértek – fejtették ki.

Az előrejelzés szerint szerdán túlnyomóan napos, száraz idő várható. A hőmérséklet kora délután 20 és 25, késő este 9 és 16 fok között várható.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. Elsősorban a nap második felébe elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A légmozgás élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lesz. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat a szél. A hajnali 6-14 fokról 16-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Sok helyen megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 15-22 fok között várható.

Vasárnap több helyen valószínű záporeső, zivatar. A szél helyenként erős, zivatar térségében vihar lehet. Hajnalban 4-12, a délutáni órákban 15-21 fok lesz a jellemző – olvasható az előrejelzésb