4 C
Pécs
szerda, április 14, 2021

Megkezdődött az új, modern bölcsőde építése Sásdon

Ez is érdekes lehet

180 millió forintos pályázati támogatásból és 10 millió forintos önkormányzati önerőből építenek új bölcsődét Sásdon. A munkaterületet már átadták, az építkezés a bontási munkálatokkal kezdődött meg.

A projekt keretében a meglévő intézmény szomszédságában új bölcsőde épül. A beruházással a település bölcsődei férőhely-kapacitása a duplájára emelkedik, így sokkal több gyermek napközbeni felügyeletét tudják majd ellátni. A fejlesztéssel segítenek abban, hogy a kisgyermekes szülők vissza tudjanak menni dolgozni, a település pedig vonzóbbá válik a fiatal, gyermekvállalást fontolgató párok számára.

Nemcsak új bölcsődét építenek fel, hanem a pályázati forrásból a szükséges eszközöket, felszereléseket is be tudják szerezni.

Lapunknak korábban Jusztinger János úgy nyilatkozott, hogy a Szent Imre úton megvalósuló bölcsőde építésével egyszerre több problémára is választ adnak.

Egyrészt mivel közvetlenül az óvodával határos telken épül, így annak biztonságos megközelítését is meg tudják oldani, eddig ugyanis a forgalmas, zebra nélküli főúton kellett átkelniük az óvodába igyekvőknek, ami balesetveszélyes volt. Nem volt elegendő parkolóhely sem, amit szintúgy orvosolni tudnak újabbak építésével.

Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek

Másrészt egy romos ingatlan helyén húzzák fel a kisgyermekeket szolgáló intézményt, aminek megszerzése korábban szinte lehetetlennek tűnt; tehát ez is komoly előrelépés városképi szempontból, sőt parkosítani is fognak a környéken.

Harmadrészt az új bölcsődére már komoly igény mutatkozott a szülők részéről. 

A képek: Jusztinger János Facebook-oldala

Legfrissebb hírek