Kezdőlap Hegyhát Évtizedes adó...

Évtizedes adósságot törlesztettek a felújítással

oznorMB

Márciusban kezdődött meg Sásd egyik legrégebbi utcájának aszfaltozása, a város komoly adósságot egyenlített ki ezzel, hiszen a Petőfi utca útburkolata már meglehetősen rossz állapotban volt.

A felújítás hazai támogatás keretében valósulhatott meg. A Belügyminisztérium „Önkormányzati Fejlesztések 2020” pályázatát nyerte el a város. A közel 9 millió forintot érő támogatáshoz az önkormányzat további három millió forint önerőt tett hozzá – az elnyert összeg nélkül nem sikerülhetett volna az utca aszfaltozása.

A lakók örülnek az új útnak, mivel sok bosszúságot okozott a kátyúkkal, foltokkal teli, megsüllyedt utcában autóval közlekedni, vagy akár biciklizni.

Sásdon az utóbbi időben megnőtt az építkezések száma. Az Orgona utca folytatását is építik, összekötve azt a Móricz Zsigmond utcával. Az eddig beépítetlen területen új építési telkeket alakított ki az önkormányzat. Ezekkel a tervekkel nem csak új utcák épülnek. Sásd jövőjét is építik, hiszen számos fiatal pár kezdheti el közös életet az újonnan kialakított telkeken.

A kormányzat otthonteremtési támogatásait igénybe vevők az önkormányzattól további kedvezményeket is kaphatnak. A családtámogatások sikerességét, és a nagy lakásépítési kedvet jól jelzi, hogy az utóbbi évben megállt a lakosságszám csökkenésének szomorú tendenciája Sásdon, sőt 1%-os emelkedés is tapasztalható.