Kezdőlap Gazdaság Útfelújítások...

Útfelújítások indulnak megyeszerte!

Fotó: Pixabay

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Baranya megyében a, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében III.” című projektet. A projekt részeként számos fejlesztés történik.

Szigetváriak is érintettek

A hamarosan induló munkálatok során megújul a 6607-es jelű Szigetvár-Kadarkút összekötő út 944 méteres szakasza. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül egy buszöböl és peron felújítására, valamint új megálló létesítésére, a meglévő árkok és átereszek kitisztítására és új tartós burkolati jelek festésére.

Szentlőrinc mellett is lesz fejlesztés

Rekonstrukciós munkálatokat végeznek a 6601-es jelű Oroszló-Szentlőrinc összekötő út mintegy 3 kilométeres szakaszán szintúgy.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő-kötő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A felújítás részeként sor kerül a meglévő föld árkok tisztítására, profilozására, a meredekebb szakaszokon azok burkolására, az átereszek tisztításra, a szükséges helyeken cseréjére. Megújul továbbá a Szentlőrinc külterületén található két buszmegállópár és a szakaszon lévő híd. A kissugarú ívekben rázópadka épül és sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, valamint új tartós burkolati jelek festésére is.

Villánynál is dolgoznak

Megújul az 5702-es jelű Sátorhely-Villány összekötő út mintegy 1,4 kilométeres szakasza, a munkaterületet már át is adták a kivitelezőnek, a feladat elvégzésére 100 napja van a beruházónak. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A felújítás részeként sor kerül a meglévő árkok tisztítására, profilozására és az átereszek tisztítására, indokolt helyeken azok cseréjére. Sátorhely településen a meglévő buszmegállópár megújul, valamint cserélik a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A projekt részeként megújul az 5707-es jelű Villány-Újpetre összekötő út 2,2 kilométeres szakasza is, ahol 110 napot dolgoznak majd. A szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A felújítás részeként sor kerül a meglévő föld árkok tisztítására, profilozására, az átereszek tisztításra, szükséges helyeken azok cseréjére. A külterületi szakaszon két buszmegállóban padkaburkolást végeznek a szakemberek, belterületi szakaszon két buszmegállót pedig felújítanak. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat és új, tartós burkolati jeleket festenek fel.

Magyarszék környezetében is lesz felújítás

A projekt részeként megújul a 6542-es jelű Komló-Magyarszék összekötő út 312,2 méteres szakasza. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 312,2 méteren újul meg az út, a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról. Ezt követően aszfalt kötőréteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg épül. Sor kerül egy autóbuszöböl átépítésére, a gyalogos átkelőhelyek akadálymentesítéseként a szegélyek lesüllyesztésére, és új tartós burkolati jelek festésére.