Kezdőlap Gazdaság Jókor érkezet...

Jókor érkezett a segítség

A közterület karbantartását elősegítő Magyar Falu Program pályázaton nyert összegből Endrőcön egy önjáró fűnyíró gépet és több lengőkaszát vásároltak, mellyel a temetőt, a játszóteret, illetve a közterületeket tartják rendben. Jókor jött a segítség, hiszen a régi gépek már nagyon elhasználódtak, és nehezítették a munkavégzést.

A 300 fős településen 23 közmunkás dolgozik, így az újonnan beszerzett gépek jó helyre kerültek. Endrőc is nehéz helyzetben van, a demográfiai mutatók, illetve amiatt, hogy nincs a településen munkahely, ezért 40-100 kilométert kell utazniuk a helyieknek nap mint nap. A település vezetése így minden segítségnek örül, és minden lehetőséget kihasznál. Az előbb említett pályázaton túl további kettőben nyertek. Az egyik A temetői infrastruktúra elnevezésű, melynek keretén belül egy lélekharangot vettek, és felújították a kerítést.

Az Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése című nyertes pályázatnak köszönhetően pedig kicserélték a faluház nyílászáróit, korszerűsítették a fűtési és villamos rendszert. Külső szigetelést kapott az épület, és napelem rendszert fognak felszerelni rá. Ezek a munkálatok nagyon fontosak, hiszen itt található az önkormányzat, az orvosi rendelő és a könyvtár is. A pályázat segítségével meg tudták óvni az ingatlan állagát.

Szurofka János alpolgármester szerint nagyon fontosak ezek a pályázatok, mert esélyt adnak a kistelepüléseknek a fejlesztésekre, felzárkózásra. A sikerben bízva az idén is benyújtottak egyet a játszótérrel kapcsolatban.