Kezdőlap Gazdaság Fürdők: van a...

Fürdők: van ahol csökkentett szolgáltatás, máshol az összefogás segít

Fotó: Harkányi Gyógyfürdő

A minap országosan is egyedülálló kezdeményezést történ Baranyában. A vármegye két – papíron konkurens – fürdője és városainak vezetése összefogott, így a nehéz helyzetben is fürödhetnek a lakosaik. Másutt félhéttel, kicsit rövidebb szolgáltatási időkkel, de nyitva vannak.

A szigetvári gyógyfürdő már közel két évtizede szolgálja a térség lakosait, ráadásul annyira, hogy még Pécsről is hosszú évek óta átjárnak a kis városba lubickolni. A koronavírus járvány utáni nehézségeket követően az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt elszabadult energiaárak sújtják jóléti, wellness-létesítményeket. Szigetváron úgy igyekeznek faragni a költségeken, hogy bizonyos élményelemek rövidebb ideig működnek, vagy pedig nem fűtik fel az összes szaunát.

Ennek köszönhetően legalább nyitva tudnak tartani, s víz továbbra is remek, sőt ha mostanában látogatunk ki, a tömeget is elkerülhetjük, vagyis kevesebben is vannak – ezért is érhető a visszafogottabb működtetés. Az élmény viszont, a kikapcsolódás így is adott. Sőt,

Február 11-én (szombat) 19:00-23:00 óráig éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket is, a belépőt Szigetvár kártyával kedvezményesen lehet megvásárolni.

A Siklósi Thermal Spa január elején zárt be két hónapra. Részben az energiaköltségek miatt elrendelt szünetben fontosabb és komolyabb karbantartási munkálatokat végeznek el, így legalább a tavaszi, és még inkább a nyári szezonra már megújultan várhatják a látogatókat.

Riegl Gábor polgármester a minap jelentette be, hogy kedvezményes belépővel látogathatják a siklósi lakosok a harkányi gyógy- és strandfürdőt a Thermal Spa felújítása, leállása alatt. Egyben megköszönte a szomszédvár, Harkány felajánlását, partnerségét!

A meglévő Siklós Kártyát a 2023. évre érvényesíteni, vagy új kártyát igényelni a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal portáján lehet.

Nem is kellene a pécsi gigaálom?

Érdekesség, hogy egyre többen érvelnek a mellett, hogy jelenlegi gazdasági helyzetben a Pécsre megálmodott 120 milliárdos gigakomplexum helyett egy mértéktartó, kisebb vizes létesítmény is elegendő lenne a vármegyeszékhelyen, hiszen a környező településeken meglévő fürdőkapacitás ki tudja szolgálni a lakosságot.