Kezdőlap Gazdaság 2200 embernek...

2200 embernek adtak munkát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint kétezer, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embert segítettek munkához jutni Baranyában.

Csaknem 2200, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskereső elhelyezkedését segítették egy több mint 2,6 milliárd forintos pályázat keretében az elmúlt öt évben Baranyában – közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” elnevezésű európai uniós program keretében az 50 év feletti és 25 év alatti, valamint a közfoglalkoztatásból kilépő álláskeresőket célozták meg.     

A 2,64 milliárd forintból megvalósult pályázat keretében foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztési kezdeményezések, megállapodások születtek a helyi gazdasági szereplők, önkormányzatok és civil szervezetek között. Emellett a munkaerőpiaci mentorok személyre szabott szolgáltatásokkal segítették az álláskeresők felkészítését és munkába helyezését.     

A programba bevontak közül 1475 embert sikerült minimum féléves időtartamra álláshoz juttatni, 849-en pedig tartósan elhelyezkedtek a támogatások, szolgáltatások segítségével – ismertették a közleményben.