Kezdőlap Gasztro Nehéz volt át...

Nehéz volt átállni a kiszállításra, de most már megnyitott a Pálma is

Nem volt egyszerű az átállás a botykapeterdi Pálma Vendégélőben sem, hiszen a kényszerű bezárás idején csak kiszállítással foglalkoztak, így első körben, a teraszok nyitása idején még várták a vendégeket a külső részeiken, most már viszont a belső terekben is étkezhetünk. Mint azt a minisorozatunkban megírtuk, Harkányban a fürdő beüzemelése hozhat vendégeket, ezért várnak a Tilos Étterem nyitásával, a neves Tenkes Csárda viszont már a belső tereit is megnyitotta.

A Téma Baranya.hu-nak a botykapeterdi Pálma Étterem üzletvezetője, Hóbor Lászlóné azt mondta, hogy nem olyan könnyű átállni egy teljesen más formára, hiszen a járványhelyzetben kiszállítással – hétköznap menüvel, hétvégén étlapról rendelhető ételekkel – szolgálták ki a szentlőrinci, szigetvári térséget, ezért teraszok megnyitásakor ők még léptek.

A házhozszállítás miatt felborult a korábbi rend, amelyhez viszonylag gyorsan kellett visszatérniük.

– Nagyon sok korábbi rendezvény elmaradt, esküvők, ballagási vacsorák is, s ha ezek ismét elindulnak, akkor az még nagyobb leterhelést jelent – tette hozzá Hóbor Lászlóné.

Az étterem üzletvezetője arra is törekedett, hogy megtartsa a munkavállalókat – ez sikerült is mind a húsz dolgozójuk esetében – , hiszen a szférában a bizonytalanság miatt egyre többen kezdtek el a szakmaváltáson is gondolkodni.

Fontos, hogy a belső tereket csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, ennek betartása pedig közös érdeke a vendégeknek és az étteremeknek is. A Pálma Vendéglő Facebook oldala szerint még maradt a házhozszállítás is.