Kezdőlap Gasztro Fitt és finom...

Fitt és finom menüt kínál Szigetváron a LazaC

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pisztráng, lazac, garnéla, ördöghal, szarvasgomba, csak néhány azok közül az ételek közül, melyeket a Szigetváron nemrég nyílt LazaC ’Fitt’ konyhából rendelhetünk ebéd gyanánt, ha valami különleges menüre vágyunk.

Az Oroszlán Hotel üzemeltetője, Tóth Magdi nagyot álmodott, és valóra is váltotta terveit. Olyan konyhát szeretett volna nyitni, ami a többi étterem kínálatánál merőben más ételeket készít a vendégeknek.

„ A célom az volt, hogy Szigetváron kibővítsem a gasztronómiai kínálatot. Van már a városban több pizzéria, több hagyományos magyar ételeket kínáló étterem, ám az egészséges életmódot követő embereknek nincs lehetőségük munka közben olyan menüt választani, ami beleillik az étrendjükbe. Ezen szerettem volna változtatni, és elérhető áron a tradicionális ételek mellett egészségeset is kínálni, ami nagy örömömre sikerült is.” – nyilatkozta lapunknak a fitt konyha megálmodója.

A menü összeállításnál nem csak arra ügyelnek, hogy minél változatosabb legyen az ajánlat, de az egészséges táplálkozás is elsődleges szempont. Horváth Tímea, fitnesz edző és életmód tanácsadó is segít a munkában.

„A hely és a terv már adott volt, de ahhoz hogy a siker garantált legyen szükségem volt valakire, aki segít megtervezni egy olyan menüt, amit bárki elfogyaszthat, aki diétázik, vagy csak egyszerűen egészségesen akar étkezni, így felkerestem Timit, aki segít az alapanyagok kiválasztásában. Másrészt egy kiváló szakácsot is sikerült találnom, aki a nem mindennapi hozzávalókból is ízletes ételeket tud készíteni”- tette hozzá Magdi.

Nem csak az alapanyagok, de a konyhatechnológia is hozzájárul ahhoz, hogy az elkészült ételek fittek és finomak legyenek.

„Sütés, főzés során a cukrot eritrittel, a fehér lisztet teljes kiőrlésű liszttel, a zsiradékot kókuszolajjal helyettesítjük. Sült húsok készítésekor sous-vide technológiát is alkalmazunk, hogy a zsiradék nélkül készült ételek szaftosak, ízletesek és egészségesek maradjanak. A bő zsiradékban sült húsok helyett grillezett vagy saját zsiradékában sült ételeket készítünk. A hagyományostól eltérő alapanyagoknak és technológiáknak köszönhetően a megszokottól eltérő ám finom ízvilág jellemzi ételeinket”- mesélt lapunknak Czoller Dávid, a LazaC szakácsa.

Az LazaC ’Fitt’ konyhában helyben fogyasztásra és elvitelre is lehet kérni menüt, melynek ára a hagyományos éttermek menüinek áraival vetekszik. Aki bűntudat nélkül akar finomat enni, vagy csak egy kis változatosságra vágyik, annak érdemes kipróbálni.