Kezdőlap Baranya Baranyai soka...

Baranyai sokacbabot is kóstolhattak a vendégek a nagyszebeni Hungarikum Napokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kárpát-medencei magyar kultúrát és gasztronómiát mutatta be 15. Hungarikum Napok Nagyszebenben: a szórványbeli rendezvényre Erdélyből, Magyarországról, Szlovéniából és Szlovákiából is érkeztek vendégek.

A magyaros ízeket és magyar kultúrát egyaránt népszerűsítő Hungarikum Napok idén is szabadtéren, az ASTRA Múzeum skanzenjében zajott.

Serfőző Levente, a szervező HÍD – Szebeni Magyarok Egyesület elnöke a Krónikaonline.ro portálnak korábban úgy nyilatkozott, hogy bár a dél-erdélyi városban már kevesebb mint 2000 magyar él, a Hungarikum Napokra három-négy nap alatt tízezren látogatnak el, ebből több ezren nem magyarok.

A 15. Hungarikum Napok fő attrakciója a szombati főzőverseny volt, amelyre 28 csapat nevezett be a Kárpát-medence különböző településeiről. Az Erdélyből, Magyarországról, Szlovéniából és Szlovákiából érkező amatőr csapatok bográcsban készült magyar ételek elkészítésével versenyeztek, és versenyen kívül desszertekkel is készültek.

Vasárnap a zsűri séfjei a magyar konyha világát mutatták be. Tizenkét féle fogás készült, a többi között kakas- és malacpörkölt, magyaros nyúlleves, nagyszebeni bográcsos, csöröge, baranyai sokacbab gazdagon, haluska. A hagyományos, magyaros ízeket az őstermelők és kézművesek utcájában is megtalálták a látogatók, ahol mintegy 50 árus kínálta portékáit.