Kezdőlap Gasztro A pandémiában...

A pandémiában indultak, és most egy helyen a tökéletes olasz pizza és a nagymama rántott húsa

Egyre több vállalkozás esetében tapasztalható, hogy még a járványhelyzet ellenére is elégnek bizonyul egy szuper ötlet vagy egy lehetetlent nem ismerő páros, és a siker borítékolható. Két sásdi vendéglátóegységet mutatunk be két részben, ahol a vállalkozó kedvű tulajdonosok rácáfoltak arra az állításra, hogy a pandémia idején lehetetlen egy új étterem, illetve büfé sikeres működtetése.  A Retro Büféről már korábban írtunk, most pedig a Carlo Étterem és Pizzéria mutatkozik be. 

Harmath Károly és családja mertek nagyot álmodni, és a koronavírus-járvány kellős közepén létrehozták saját éttermüket. A Carlo Étterem és Pizzéria hiánypótlónak bizonyult, hiszen Sásdon évek óta nem működött hasonló vendéglátóhely. Bár egyelőre csak kiszállítással működnek, biztos, hogy amint lehetőség nyílik a helyszíni fogyasztásra, rengeteg vendég fog ellátogatni a családiás, meghitt kis étterembe. Amikor az interjúval kapcsolatban megkerestem a családot, Karcsi kedvesen átadta a lehetőséget a feleségének, Kisvári Zsuzsannának. Zsuzsi egyébként tanítónőként dolgozik, munkája mellett látja el az étteremmel kapcsolatos feladatait. Ő mesélt lapunknak a kezdetekről, a járvány alatti működésről, és a jövőbeni tervekről.

Ahogy Zsuzsi fogalmazott, Karcsi „világéletében” a vendéglátásban dolgozott, de mindig kereste a kihívásokat. Lányuk, Lili biztatta őket arra, hogy vágjanak bele egy saját étterem létrehozásába. 2020 nyarán döntötték el, hogy kibérelik az üresen álló helyiséget. Igazi családi vállalkozásról beszélhetünk, amelyben mindenki kiveszi a részét a munkából: Karcsi megálmodja és elkészíti az ételeket, Lili a közösségimédia-felületeket kezeli, Zsuzsi pedig a háttérmunkálatokban vesz részt.

A nyitást hosszas előkészület előzte meg: bevásárlás, felújítás, illetve a rengeteg papírmunka elintézése. Október közepén aztán megnyitottak. Az első pillanattól kezdve pozitív volt az étterem visszhangja, örültek, hogy végre újra van étterem Sásdon.

Márton-napkor – hagyományteremtő szándékkal – megszervezték első élő zenés estjüket, ahol a vendégek kellemes zeneszó mellett fogyaszthatták el a libacombot. Sajnos a járványhelyzet közbeszólt, így alig egy hónapnyi, normál nyitva tartás után át kellett térniük a kiszállításra. A nyitáskor abszolút nem tartották prioritásnak a kiszállítást, azonban rá kellett jönniük, hogy a jelenlegi helyzetben nincs más lehetőségük. A home office miatt igencsak megnőtt az igény erre a megoldásra, a környező településekre is napi rendszerességgel szállítják ki a rendeléseket. Zsuzsi szerint ez a járványhelyzet elmúltán sem lesz másként. A többség biztosan ellátogat majd az étterembe, de a mai világban kiemelten fontos, hogy egy vendéglátóhely biztosítsa a kiszállítás lehetőségét is. A jelenlegi helyzethez igyekeznek optimistán állni, de azért reménykednek a májusi nyitásban.

A jövőt illetően rengeteg tervvel álltak elő. Az önkormányzattól kibérelték az udvart is, így később már lehetőség lesz a kerthelyiségben is elfogyasztani egy kellemes vacsorát. Szeretnének szezonális étlappal is készülni, olyan ételekkel, amelyek nem tekinthetőek hagyományosnak. Az étterem főként az olasz gasztronómiai vonalat képviseli, de viccesen megjegyezték, hogy „a magyarnak azért kell a rántott hús is”. Terveznek további tematikus esteket is tartani, ahol különböző országok konyháját ismerhetik meg a vendégek. Mivel ez egy családi vállalkozás, így ki-ki a maga ötletével járul hozzá a tervezgetéshez. Karcsi igazi focirajongó, így szeretné, ha a meccsnézésre az étteremben is lehetőség lenne egy jófajta sör, illetve hamburger társaságában. Zsuzsi szívügye a minőségi bor, így tervben van borvacsorák rendezése is. Nagy vágyuk, hogy az étterem egyfajta közösségi helyszínként is funkcionáljon.

Az étlapon egyaránt találunk hagyományos, illetve kevésbé megszokott fogásokat is. A Facebook-oldalukon rendszeresen tesznek közzé különleges ajánlatokat, például Nőnapra, illetve Húsvétra is készültek többszemélyes tálakkal. Mivel alapvetően az olasz konyhára helyezték a hangsúlyt, így Karcsi pizzát is készít, igazi, vékonytésztás változatban. Hétköznap menüvel is készülnek, ami igencsak népszerűnek bizonyult a vendégek körében.

A hely varázsa, hogy tökéletesen megfér egymás mellett például a marhapörkölt és lazacsteak. Éppen ez a kettőség teszi mindenki számára szerethetővé ezt a kis éttermet, amit Harmath Károly és családja meleg szívvel álmodott meg vendégeinek.

Carlo Étterem és Pizzéria

7370, Sásd, Rákóczi út 23./A

Hétfő-Szombat: 11.00-20.00

Telefonszám: 06205379199

Étlap és árak: https://www.facebook.com/Carlopizzeriaesetterem/