Mint megírtuk, nemcsak az okozott nehézséget, hogy be kellett zárniuk, hanem az is, hogy a fennmaradásuk érdekében átálltak kiszállításra az éttermek, ami egy egészen másik munkaszervezést, gondolkodást is igényelt. A pandémiában bezárt éttermek másik fontos kihívása volt a dolgozók megtartása, a négymillió beoltott után a belső terek is kinyithatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt. Az általunk megkérdezett Tenkes Csárda ezt már megtette, most egy újabb, ezúttal egy harkányi éttermet kérdeztünk.

Az elmúlt időszakot rendkívüli nehézségek árán átvészelő éttermeknek most újabb remény mutatkozott meg, de a járvány hullámzása miatt még mindig sok a bizonytalansági tényező.

A harkányi Tilos Étterem vezetője, Szántó Ernő azt mondta, hogy a fürdő indulásához igazítják az étterem nyitását is, addig szerinte nincs értelme a helyet megnyitni, mert nincsenek turisták sem a városban. A korábbi években az elő- és az utószezonban mindig sok cseh és német látogatott el a városba, őket tudták kiszolgálni ilyenkor májusban, ők viszont most nincsenek.

– Gondolkoztunk azon, átállunk kiszállításra mi is, de mi a la carte vendéglátók vagyunk, s mire ezt bevezeti az ember a vendégek körében a kiszállítást, és megszokják, az is idő. Nem gondoltuk, hogy ilyen sokáig tartanak majd a korlátozások – mondta, ami egyébként segítséget jelenthet a szektornak, hogy várhatóan a pandémia előtti időszakhoz képest jóval többen fognak belföldön nyaralni, igaz, ezzel párhuzamosan várhatóan külföldiek száma sem lesz magas.

Mindenesetre Szántó Ernő az általa vezetett Tilos Étterem és az Odeon Ételbár tizenkét dolgozóját megtartotta, nagyon komoly anyagi ráfordítás árán.

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagja a minap lapunkkal közölte, hogy az igazgatóság döntése értelmében a fürdő május 20-án tárja ki kapuit, 10 órától 18 óráig várják a vendégeket.