Kezdőlap Egészség Több mint szá...

Több mint százan kaptak oltást a máriagyűdi otthonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődtek szombaton az oltások a máriagyűdi szociális otthonban is – közölte a Riegl Gábor, Siklós polgármestere, aki megköszöntea dolgozók és a gondozottak együttműködését, akik közül több mint százan kapták meg az oltást első körben!

– Hálásak vagyunk a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja szakembereinek helytállásáért és a Baranya Megyei Irányító Csoport munkájáért – fogalmazott a városvezető.

A hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban – ezt már a Koronavírus Sajtóközpont közölte. Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 7089 ember – 5215 bentlakó és 1874 dolgozó – jelentkezett oltásra.

A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak – olvasható a közleményben.

Fotó: Riegl Gábor Facebook