Kezdőlap Baranya Vastaps és sz...

Vastaps és szeretetvendégség Siklóson

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Siklóson nincsen nagy vagy kis iskola, csak olyan, ahol elhivatott pedagógusok segítenek abban, hogy a diákok kibontakozhassanak és megmutathassák tehetségüket. Szeretetvendégség- így hívják a siklósi Sztárai Mihály Református Általános Iskola és Óvoda bemutatkozó estjét, mely idén két év kihagyás után rendeztek meg ismét.

Riegl Gábor polgármester és Mojzes Tamás alpolgármester is részt vett az esten, mely az intézmény életében mindig is különleges alkalom volt.

– Egy esemény, melynek sikeressége nem a műsoros est tapsában és nem is a közönség számának nagyságában keresendő. A Szeretetvendégség lényege az igazi, bensőséges együttlét azokkal, akiket kedvelünk, akikkel jó együtt tölteni egy-két órát úgy, hogy lehetőség nyílik lelki töltekezésre. Ez összeköt bennünket! – mondta beszédét Bütösné Heszberger Andrea igazgató.

Az elfogadást és a kölcsönösséget hangsúlyozta még, mely a mai világban kiemelten fontos értékek kell, hogy legyenek. Az est mottója a „Sztárai reneszánsz” volt, mely az együttlét örömét és egy csöppnyi tavaszt szimbolizál a mai zűrzavaros világban.

A Sztárai az egyetlen olyan oktatási intézmény Siklóson, ahová az óvodától nyolcadik osztályig járhatnak a gyerekek. Ez a folyamatosság, családias környezet minden programjuk, rendezvényük jól felismerhető védjegye. A Szeretetvendégség alkalmával megmutatták szülőknek, rokonoknak, érdeklődőknek és a meghívott vendégeknek, hogy milyen színes oktatás és tehetséggondozás folyik iskolájukban. Az est a furulya együttessel indult, majd az óvodások műsora következett. Az egész programot a változatosság jellemezte, hiszen egyéni és csoportos műsorszámok követték egymást. Voltak szavalók, táncok, jelenetek és énekek. És persze vidámság, hiszen iskolába járni nemcsak a tanulást jelenti, hanem a jókedvet is. A másfél órás műsort a tanulók közös éneke és vastaps zárta.