Kezdőlap Baranya Újabb két isk...

Újabb két iskola újult meg, ezúttal Almamelléken és Bicsérden!

Az elmúlt időszak az iskolafejlesztések ideje volt, ugyanis 32 általános iskola újult meg a nyugat-baranyai térségben! Almamelléken és Bicsérden Bognár László tankerületi igazgató és Nagy Csaba országgyűlési képviselő adták át a korszerűsített oktatási intézményeket!

„Nincs nemesebb dolog a Földön, mint a gyerekek életét szebbé tenni!” – olvasható az almamelléki iskola ünnepi díszletén, és valóban a gyerekeink felnőtté válásáig vezető út során meghatározó időt töltenek el az iskolapadban, így elengedhetetlen, hogy megfelelő környezet vegye őket körül az évek alatt.

Nagy Csaba az átadón elmondta: „Mindig jó érzés, amikor ilyen nehéz időkben iskola felújítással segíthetjük a pedagógusok és a diákok mindennapjait. Nagy örömömre szolgál, hogy az elmúlt időszakban 32 iskolát sikerült korszerűsíteni a választókerületben.”

Bognár László tankerületi igazgató köszönetet mondott, ugyanis az iskoláknak hatalmas segítséget jelent, hogy lehetőségük van a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Magyar Falu Program keretében pályázni és megújulni.

Almamelléken több mint 50 millió forintból újulhatott meg az iskola, ahol kicserélték a tetőszerkezetet, felújították a folyosókat, az öltözőket és a mosdókat, valamint kicserélték a beltéri ajtókat is.

Bicsérden több mint 20 millió forintos korszerűsítés zajlott, itt a tornatermi öltözők, a zsibongó és a folyosók újultak meg, illetve lecserélték a beltéri ajtókat és az öltözőszekrények egy részét.