Kezdőlap Baranya Új körzeti me...

Új körzeti megbízotti iroda nyílt Nyugat-Baranyában

Nemcsak a településen, hanem a környéken élők számára is fontos, hogy Görcsönyben az önkormányzat létrehozta a helyi körzeti megbízottak számára az új KMB-irodát, ahol korábban ilyen nem működött.

Kőszegi Tamás, Görcsöny polgármestere a minap adta át a településen szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezését szolgáló KMB-irodát Korontos Zoltán, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetőjének. A község vezetője az átadáson hangsúlyozta, hogy az új irodának köszönhetően a helyi és környező lakosság számára közelebbivé, és még könnyebben elérhetővé válik a rendőrség, amivel tovább növelhető a közbiztonság is.

A pécsi rendőrkapitány megköszönte a polgármesternek új körzeti megbízotti iroda létrehozását, amelyet a helyi szolgáltatóházban hozta létre, ahol két körzeti megbízott lát el szolgálatot. A körzetükhöz Görcsöny, Regenye, Szőke és Ócsárd tartozik.

Nagy Csaba, Nyugat-Baranya képviselője elmondta, az irodának köszönhetően rendőrség a faluban és a környéken élő lakosság az észrevételeit, panaszait közvetlenül meghallgathatja, megteheti a szükséges intézkedéseket, amivel gördülékenyebbé válik az ügyintézés is, valamint a közbiztonság javítására is hatással van.

A korszerű épületnek köszönhetően a helyi rendőrök kulturált környezetben, a kor elvárásainak megfelelő munkakörnyezetben dolgozhatnak.

Mint azt a TémaBaranya.hu-val a rendőrség közölte, a helyi KMB irodákban dolgozó körzeti megbízottak feladatköre rendkívül szerteágazó: a gyermek- és ifjúságvédelem elősegítése érdekében együttműködnek a szülőkkel, a gyámhatósággal, az iskolákkal és az óvodákkal. Az általános iskolák vezetőivel kialakított jó kapcsolat eredményeképpen szinte minden iskolából érkezik felkérés bűn- és baleset-megelőzési, valamint drogprevenciós előadások megtartására, mások mellett tájékoztatást adnak a 112-es segélyhívószámmal kapcsolatos tudnivalókról is. A visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres.

Részt vesznek az „Iskola Rendőre” programban, a megyében is jelenleg 48 körzeti megbízott lát el ilyen feladatot, de a balesetek megelőzése érdekében napi szinten segítik a közlekedést az iskolák környékén.