Kezdőlap Baranya Ügyesen blöff...

Ügyesen blöffölt a baloldali sajtó: nem is kellett lemondani a pécsi tűzijátékot

A balliberális pécsi városháza meglovagolta azt a baloldali divathullámot, ami az államalapítás ünnepén tartandó tűzijátékokon való spórolásban látja a megoldást az egyébként elhibázott brüsszeli szankciós politikai által okozott gazdasági nehézségekre. Köztudott azonban, hogy Pécsen 2009 óta nincs tűzijáték, így nem is volt mit lemondani.

A szocialista-DK-s igényeket kiszolgáló, magát megtévesztően független objektív sajtónak tartó sajtóban sorra jelent meg a pécsi városháza közleményére hivatkozva, hogy a pécsi önkormányzat is lemondta – “elmarad” – az augusztus 20-i tűzijátékot. Igaz, a balliberális városháza kínosan ügyelt arra, hogy ne szerepeljen ez az általa küldött közleményben, mégis azt az érzetet keltette – szándékosan -, hogy lemondják a programot – e szerint tálalta is a nekik hű sajtó. Csakhogy már 2010-ben sem volt ilyen program Pécsen, akkor az árvíz miatt döntött így Páva Zsolt, később pedig takarékossági okokra is hivatkoztak. Így Péterffy Attila pécsi polgármester és sajtója valójában nem is tudott mit lemondani, mert nem is készültek a sok-sok pécsi számára kedves programmal.

Egyébként sok pécsi viszont máris azzal vágott vissza Péterffynek, hogy tűzijáték ugyan nem lesz, de a Pride-ot viszont megint megszervezik a városban. Tény persze, hogy ezt nem a városháza intézi elsősorban, csupán tavaly is felajánlották segítségüket a program lebonyolításához a melegfelvonulás főszervezője szerint. Pécsen ráadásul egy ilyen tűzijáték 1-5 millióba került volna, ami egy-két tanácsadó havi bérével egyenlő.