5 C
Pécs
szerda, április 14, 2021

Néhány nap alatt 45 baleset volt

Ez is érdekes lehet

Baranya megye közútjain március 29-e és április 4-e között 13-an sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Összesen 45 közlekedési baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek öt esetben súlyos, hét esetben könnyű sérüléssel végződtek.

Az elmúlt héten a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalan kanyarodás és a követési távolság be nem tartása miatt történtek balesetek.

A sofőrök több esetben elvesztették uralmukat a járművük felett, emiatt lesodródtak az útról és árokba hajtottak. Az egyik személygépkocsi vezetője, előzést követően vesztette el uralmát az autója felett, majd az árokba hajtott, ahol egy fának ütközött. Egy másik személygépkocsi egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárosnak, ezért összeütköztek.

Tavasszal egyre több a motoros az utakon, akik nehezebben észlelhetők, mert gyorsabban és dinamikusabban haladnak, mint a többi jármű, ezért kérjük, hogy közlekedjenek körültekintőbben – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagyon fontos, hogy a motorosok a téli pihenő után készítsék fel a járműveiket a biztonságos közlekedésre, és legyenek figyelemmel arra, hogy a hosszabb kihagyás után még a rutinos motorosok esetében is hiányosságok merülhetnek fel a járműkezelést illetően.

Legfrissebb hírek