Kezdőlap Baranya Jó kezekben a...

Jó kezekben a baranyai települések!

Matoricz Balázst választották meg Drávasztára polgármesterének a vasárnapi időközi választáson. A fiatalember ízig-vérig drávasztárai, családja, barátai is a faluhoz kötik.

A fiatalember pedig az elmúlt években számtalanszor jótékonykodott. Néhány napja is ruhaosztást tartott, de a TémaBaranya tavaly egy másik akciójáról is beszámolt.

Akkor megírtuk, hogy mindene odaveszett az okorági családnak abban a tűzben, ami a hatvan négyzetméteres otthonukban pusztított. A tűzesethez a szigetvári és a sellyei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A munkálatok közben két gázpalackot kihoztak az épületből, de a hattagú család mindene odaveszett, köztük a személyes tárgyaik, fontos emlékeik.

Az Ormánság Szíve Alapítvány vezetője, Matoricz Balázs karolta fel az ügyet, több teherautónyi adományt – építőanyagot, bútort, ruhát, mosógépet, gáztűzhelyt – összegyűjtött már a családnak.

-Céltudatos, lendületes, tenni vágyó, kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező, dolgos és fiatal – ezekkel a jelszavakkal is kampányolt a most megválasztott jelölt.

Még négy településén tartottak időközi polgármester-választást

Bogdásán Vilyevácz Zoltán Pálné, Endrőcön Vukovics Klaudia, Fazekasbodán Winkler Tamás, míg Kisdérben Samu Gábor kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson Baranyában.