Kezdőlap Baranya Felvették a k...

Felvették a kesztyűt a baranyai speciális mentők

Továbbra is felveszik a kesztyűt a Baranya Speciális Mentők Egyesület tagjai, ha munkáról van szó. Szó szerint – és átvitt értelemben is.

Az egyesület szükség esetén továbbra is megküzd a padlástérbe, madáretetőbe vagy éppen föld alá költöző agresszív darazsakkal. Több mint húsz alkalommal – többek között Pécsett, Harkányban, Siklóson és Villányban is – számoltak fel darázsfészkeket, megóvva ezzel családi házak lakóit, sőt, óvodás gyermekeket is, hiszen egy alkalommal a kolónia egy óvoda közelében telepedett le.


Közösségi szolgálat keretében több középiskolásnak is lehetősége volt bekapcsolódni a Baranya Speciális Mentők Egyesület munkájába. A katasztrófavédelem különféle területeivel ismerkedhettek meg, azon belül a kötéltechnika és a búvárkodás rejtelmeit is elleshették. Így az egyesületnek köszönhetően a fiatalok közel két órán keresztül, hozzáértők segítségével kipróbálhatták a merülést. A víz alatti világ és a súlytalanság érzése osztatlan sikert aratott a középiskolások körében, így nem is kérdés, hogy a jövőben még folytatják az egyesülettel való munkát.