Kezdőlap Baranya Dolgoznak a r...

Dolgoznak a régiós felzárkoztatáson

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Radomszki Lászlóné felzárkózáspolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is részt vett pénteken azon a programon, amin Nagy Csaba, nyugat-baranyai parlamenti képviselő is beszámolt a térség helyzetéről.

Mint mondta, Baranya megye felzárkózáspolitikai kihívásairól beszélt a Megyei Felzárkóztatási Fórumon, amelyen a résztvevőkkel a nemzeti társadalmi felzárkóztatási program fő célkitűzéseivel kapcsolatban egyeztettek. Ezek például az anyagi és szociális nélkülözés arányának csökkentése a gyermekes családok esetében, a szegénység újratermelődésének megakadályozása, valamint a társadalmi-gazdasági javakhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés.

A héten pedig Sásdon járt a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos, Móring József is szintén Nagy Csabával. A város polgármestere, Jusztinger János közölte, hogy rövid sétát tettek Sásd megújuló belvárosában, megnézték az elkészült bölcsődét, valamint az épülő piacot. Bepillantást nyerhettek Magyari János csodaműhelyèbe is, aki veterán autók felújításával foglalkozik.

Jusztinger János megköszönte az előremutató gondolatokat, és kijelentette, hogy azon dolgoznak, hogy a gazdasági válság ellenére is haladjanak tovább a megkezdett úton.