Kezdőlap Baranya Borzalom: meg...

Borzalom: megfullasztotta majd máglyán égette el csecsemőjét a baranyai “anya”

A borzalmas baranyai gyilkossági ügyben kezdi meg a tárgyalást a bíróság a héten.

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő vádlott nő férjével 2008-ban kötött házasságot és azóta egy baranyai kis faluban éltek együtt a nő első házasságából született egy gyermekkel, valamint a három közös gyermekükkel.

A családi helyzetet jól mutatja, hogy a legidősebb lány amint 18 éves lett, azonnal elköltözött vőlegényéhez olyan rossz volt a viszonya a nevelőapjával.

A férfi ugyanis ivott, rendszeresek voltak a veszekedések, és verte a feleségét. A nő azonban ennek ellenére teherbe esett, amit a nő hízékonyságára hivatkozva a kezdetektől
tagadott lakókörnyezetében és a munkahelyén is.

Az ötödik gyermek születése 2019. december 9-én éjjel indult meg, a nő otthon vajúdott egy olyan szobában, ami távol volt a gyerekeitől. Hajnalban egészséges, ép, fejlett, életképes fiúgyermeket szült – közölte a hatóság.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint azért, hogy a kisfiú létezése ne derüljön ki, és hogy az újszülött ne tudjon felsírni, a nő az általa korábban odakészített műanyag szemeteszsákból galacsint formált, amelyet mélyen ledugott a baba torkán, ezzel elzárva a légutakat. Ezután a csecsemő testét becsomagolta egy takaróba, majd szemeteszsákba tette.

Reggel a vádlott férje munkába, két leánygyermeke iskolába ment, míg a harmadik lányát otthon tartotta, arra kérve őt, hogy segítsen neki takarítani. Neki kellett ezt elvégeznie és az újszülött testét rejtő fekete szemeteszsákot eltennie egy ruhás szekrénybe.

A hatóság szerint másnap amikor minden családtag távol volt a háztól, a vádlott az udvaron máglyát rakott és az újszülött testét igyekezett elégetni, de az nem égett el maradéktalanul, mert beesteledett és a vádlott a tüzet eloltotta.

A csecsemő maradványit a vádlott újból becsomagolta egy zsákba, azt egy vödörbe, majd ezeket az udvaron
egy szekrénybe rejtette, amit lomokkal eltorlaszolt.

A nyomozók itt találták meg a baba testének maradványait egy hét múlva.

A vádhatóság szerint a nő sem a cselekmény elkövetésekor, sem a terhesség alatt nem szenvedett az elmeműködés olyan kóros állapotában, mely képtelenné tette, vagy korlátozta volna cselekménye következményeinek felismerésében, vagy a megfelelő cselekvésben.

Ezért 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt áll a bíróság elé. A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt is vádat emeltek, mert a takarításban résztvevő leány először nem tudta, hogy miben segédkezik, később viszont rájött, ezért lelkiismereti válságba került. Ezzel a vádlott súlyosan veszélyeztette a gyermeke egészséges lelki, erkölcsi fejlődését.