Kezdőlap Baranya A város szüle...

A város születésnapját ünneplik a Art Siklós 2022 alkotásai

Harminc éve mutatja be a helyi képzőművészek alkotásait az Art Siklós. Az idén Siklós várossá avatásának 45. évfordulójára rendezett kiállítást Kovács Ferenc festőművész és Riegl Gábor polgármester nyitotta meg április 22-én, pénteken a Siklósi Várban.

Mindig a kultúra ünnepe, ha fantasztikus helyszíneken fantasztikus művészekkel és előadókkal találkozhatunk – emelte ki megnyitóbeszédében Riegl Gábor polgármester. A városvezető hozzátette: az olyan minőségi kultúraközvetítés, mint a mai esemény is, kiemelt szerepet játszik a város életében, így az önkormányzat külön figyelmet fordít ezek megrendezésére és támogatására az éves programok összeállítása során.

A hat-nyolc alkotóval indult kiállítást Kovács Ferenc festőművész azért keltette életre, hogy a helyi képzőművészek munkásságát a nagyközönség is megismerje. A ma harminc éves múlttal rendelkező eseményhez idén is csatlakozott a Siklósi Fotókör, így több mint 30 alkotó munkája tekinthetik meg az érdeklődők.

Kovács Ferenc a tárlattal kapcsoltban kiemelte: Siklós várossá avatásának 45. évfordulójára emlékezve az idén elsősorban Siklós tematikájú alkotások várják az érdeklődőket.

Az április 22-én nyílt tárlat június 5-ig látogatható a Siklósi Vár első emeleti kiállítótermében.