Kezdőlap Baranya Remek húsvéti...

Remek húsvéti programok: ezekből válogathatunk!

Gyerekszínház, lovaglás, állatsimogatás, középkori fegyverbemutató – számos program közül válogathat gyerek és felnőtt az ünnepi hosszú hétvégén.

Gyerekszínház és Kinder disco Harkányban

Gyerekeknek szóló előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket Harkányban a művelődési ház előtti téren április 15-én, Nagypénteken. Mesét adnak a Pécsi Nemzeti Színház művészei, de lesz zenés-játékos foglalkozás valamint interaktív bábelőadás is. A műsorok mellett kézműves foglalkozások és légvár is várja a gyerekeket. A résztvevők pedig emlékül hagyhatják kézlenyomataikat Harkány óriástojásán.

Húsvétváró kalandtúra Szaporcán

Az ormánsági településen a Hétöles Egyesület szervez húsvéti programot az Eperfa tájházban április 15-én. Nyuszi és bárány simogatás mellett régi technikával festhetnek tojásokat az ügyes kezű alkotók. A programok mellett pedig az ormánsági népi építészettel és életmóddal ismerkedhetnek a látogatók.

Állatsimogató a Szigetvári Várban

Nagyszombaton, április 16-án húsvéti állatsimogatót tartanak a Szigetvári Zrínyi Várban. A ma már állatkertként és állatotthonként is működő pécsi MancsRanch közreműködésével ismerkedhetnek kicsik és nagyok különböző állatokkal. Többek között mini alpaka, holland törpekecske vagy babydoll bárány várja a simogató kezeket.

Húsvét a Siklósi Várban

Nagyszombattól húsvéthétfőig várnak gyerekeket és felnőtteket a Siklósi Várban. Április 16-18 között a vár történetével, a középkor világával és fegyvereivel ismerkedhetnek a látogatók. Április 17-én, vasárnap nyuszi simogatással, lovagoltatással és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.

Ismerkedés a racka báránnyal

Láttál-e már valaha… racka bárányt a majorban címmel kínál húsvéti programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság április 15-én, Nagypénteken. Az alkalom során a Szaporca mellett elhelyezkedő Ős-Dráva Látogatóközpont majorjában egy régi magyar háziállatfajtával, a racka báránnyal ismerkedhetnek meg közelebbről a látogatók. A juhok mellett más, a népi életmód egykor jellemző állatfajtáit is megtekinthetik az érdeklődők.

Kép forrása: pixabay.com