Kezdőlap Baranya 100 milliós f...

100 milliós fejlesztés indul Szentlőrincen

Szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt nyitott meg a Szentlőrinci Járási Hivatal Kormányablaka a Kossuth Lajos utcában, ám akkor nem került sor az ingatlan tetőterének teljes beépítésére, miután nem volt erre még forrás. Pénteken azonban Nagy Csaba, a térség parlamenti képviselőjének a sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy 100 millió forintból bővítik a kormányablakot.

A Baranya Megyei Kormányhivatal az ingatlan tetőtér beépítésére már korábban készített terveket, amiket aktualizáltak, így amint lehetőségük nyílt a fejlesztésre, tehát a források rendelkezésre álltak, bele tudtak vágni a fejlesztés előkészítésébe.

Az épület első ütemben megvalósult kialakításakor a tetőtér alapterületének csak kisebb hasznosítását célozták meg, a mostani folytatásban közel 225 négyzetméteren 10 irodát, egy kisebb tárgyalót, közlekedőt, előtért, teakonyhát és mosdókat alakítanak ki, valamint liftet is szerelnek a már meglévő aknába. A fejlesztés azért is fontos, mert ezzel a Szentlőrinci Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztálya új helyre költözhet, jelenleg ugyanis folyamatosan vizesedési problémákkal, penészesedéssel érintett önkormányzati épületben dolgoznak.

Horváth Zoltán kormánymegbízott a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez az ősz a kormányablakokról szól Baranyában, azok renoválásáról, fejlesztéséről, bővítéséről, így van ez a szentlőrinci hivatal esetében is, amelyet Nagy Csaba parlamenti képviselő közbenjárásával, a magyar kormány támogatásával közel 100 millió forintból újítanak meg. A munkálatok november közepén indulnak és nagyjából fél évig tartanak, ám szeretnék, hogyha már tavaszra tudnának végezni a kivitelezéssel, aminek lezárultával a jelenleg három különböző helyen működő járási hivatal egységei egy helyre tudnak költözni.

-A megyei kormányablakokban évente több százezer ügyfél fordul meg, ami miatt elengedhetetlen a folyamatos karbantartás, fejlesztés is, ezért Siklóson, Komlón, Mohácson, illetve a három pécsi kormányablakban is lesznek felújítások – tette hozzá Horváth Zoltán, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a fokozódó járványhelyzet miatt november 15-től kötelezővé teszik a maszkviselést az ügyfélszolgálatokban az ügyfelek számára is.

Nagy Csaba elmondta, hogy Baranyában tíz járási hivatal van, és ennél több okmányiroda is elérhető, ha valaki most jogosítványt, lakcímkártyát, útlevelet szeretne készíttetni, akkor ez eddigi fejlesztéseknek köszönhetően jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint bő tíz évvel ezelőtt. Megemlítette, hogy külön öröm számára, hogy vidékre, a kistelepülésekre is eljutottak a fejlesztések, és a szentlőrinci önkormányzat számára is lényeges, hogy felszabadulhat a kormányhivatal által most használt önkormányzati ingatlan a beruházás befejezése után.