Megkezdődik az iskolák fejlesztése Siklóson

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel egymilliárd forint értékben európai uniós forrásból és kormányzati támogatásból kezdődik meg a siklósi általános iskolák felújítása és bővítése, így a mai elvárásoknak megfelelően válik korszerűvé a Kanizsai Dorottya és a Batthyány Kázmér Általános Iskola.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a tankerület által elnyert 837 millió forint európai uniós, valamint 156 millió forint kormányzati támogatásból újulhat meg két általános iskola Siklóson.

A projekt eredményeként olyan minőségi oktatás megteremtése és infrastrukturális fejlesztés megvalósítása a cél, amely biztosítja a helyi és a térségi igények kielégítését a jövőben is.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelte: a kormány nagy hangsúlyt fordít a térség fejlesztésére, ami által a választókerület 16 iskolája közül a siklósi járás kettő legjelentősebb intézménye közel 600 diák számára nyújthat a kor elvárásainak megfelelő oktatást.

A 80-as években épült Kanizsai Dorottya Általános Iskola szigetelése, festése, padozatcseréje, taneszközei felújítása mellett az épület bővítésre kerül egy két szintes, akadálymentesített szárnnyal. Fejlesztő terem, kézműves terem, táncterem és közösségi tér kerül kialakításra, továbbá a természettudományos szaktanterem és a nyelvi labor is korszerűsítésre kerül.

A 70-es években épült Batthyány Kázmér Általános Iskolában táncterem, tornaterem, szertár, természettudományos szaktanterem és akadálymentesített bejárat kerül kialakításra mindössze 852 négyzetméteren. A modern és korszerű bővítés mellett felújításra kerül az informatika terem és a nyelvi labor.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta: a megújult iskolák jobb teljesítményre sarkallják a diákokat és az esztétikus, modern környezet fontos a szülőknek, pedagógusoknak, a siklósiaknak és a környező települések lakóinak egyaránt. A polgármester a város nevében megköszönte Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Käszné Lebő Zsuzsanna tankerületi igazgató munkáját.

A fejlesztéssel az utóbbi évtized legnagyobb oktatási beruházása valósul meg Siklóson 2021 tanév végéig. A jövőbeni tervek között szerepel a bölcsőde, az óvoda és a gimnázium felújítása is.

PaCsa