Egyszerre vonultak át az elsősök Siklós, Szigetvár és más baranyai városok zebráin

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyszerre, egy időben, öt baranyai helyszínen – Siklóson, Szigetváron, Komlón, Pécsen és Mohácson – vonultak át a kisdiákok az iskolájukhoz közeli gyalogos-átkelőhelyen szerdán délelőtt.

Keve napján Baranya megye öt helyszínén találkozhattak az utakon közlekedők, a járókelők az úgynevezett „KEVE-osztályos” diákokkal, akik a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon Csongrád megyei minta alapján bevezetett „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” programban vesznek részt.

A zebrákon egyszerre, egy időben áthaladó gyerekekkel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arra szeretné ráirányítani a járművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csökkentett sebességgel közelítsék meg.

A KEVE-program keretében – amelyet pedagógus végez rendőri közreműködéssel, felügyelettel – interaktívan, egymásra épülő jelleggel zajlik az 1-8. évfolyamokon tanuló diákok közlekedési, illetve baleset-megelőzési nevelése, oktatása.

A szerdai akciókról videóösszeállítás is készült, íme:

TéBa