Felakasztotta kutyáját egy ormánsági férfi

Felakasztotta kutyáját egy  ormánsági férfi

Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját Cún határában, és az állat elpusztult – tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a gyanúsított hatvankét éves cúni férfi beismerte tettét. A férfi azt mondta, bárányainak tereléséhez kérte el a kutyát az egyik ismerősétől, azonban mivel úgy látta, hogy az eb nem lesz megfelelő erre a feladatra, megszabadult tőle.

A rendőrségre hétfőn napközben érkezett bejelentés arról, hogy egy felakasztott, elpusztult kutyát találtak. A tetemre egy szántóföld melletti akácosban bukkantak, a rendőrség megállapítása szerint az állat az akasztás következtében pusztult el. A feltételezett tettest rövid időn belül beazonosították. A Siklósi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást az ügyben.

Debreceni Törvényszék kedden egy hasonló ügyről tájékoztatta az MTI-t: a Hajdúböszörményi Járásbíróság közel félmillió forintos pénzbüntetést szabott ki egy állatgondozóként dolgozó férfira, aki – 2019 szeptemberében – szintén felakasztotta a kutyáját. Ennél az esetnél az eb túlélte a bűncselekményt, mivel végül egy szemtanú fellépésére és közbenjárásával a férfi kiszabadította az állatot a hurokból.

MTI/TéBa
Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay