A Leghősiesebb Városban építi meg a kormány Baranya honvédelmi sportközpontját

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány kiemelt támogatásának köszönhetően Szigetváron épül meg Baranya megye egyetlen honvédelmi sportközpontja. Ilyen létesítményből országszerte összesen csupán négyet emelnek. A beruházás közel 864 milliós keretösszegből valósul meg.

Támogatja a kormány a szigetvári honvédelmi sportközpont építését – olvasható a Magyar Közlönyben. A magasépítésű létesítmény a Szigetvárról Hobol felé vezető út mellett kap helyet, a Tüzép mellett. A multifunkcionális szabadidős sportlétesítmény közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesz alkalmas.

A bekerülési keretösszeget a kormány közel 864 millió forintban határozta meg a költségvetés terhére, ez a megvalósulás ütemében kerül kifizetésre. A Magyar Közlöny azt írja: a beruházás keretében létrejövő vagyonelemek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek át.

TéBa – Kép forrása: honvedelmisport.hu