Napokon belül megnyit az új áruház Siklóson

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokáig nem lehetett tudni, milyen üzlet költözik a néhány hónapja bezárt kínai bolt helyére, hivatalos információt sem lehetett szerezni ezzel kapcsolatban. Néhány hete aztán megjelent az Aldi logója az épületen, és nem sok kérdés maradt, legfeljebb annyi: mikor?

Újra megnyit az évekkel ezelőtt bezárt Aldi Siklós határában – derült ki néhány héttel ezelőtt, mára pedig már azt is tudni lehet, hogy advent első hétvégéjén már várni fogja a vásárlókat. Egészen pontosan november 28-án, csütörtökön lesz a nyitás.

A régi-új szereplő piacra lépése sokak reményei szerint visszaszorítja majd a siklósi multikban újabban túltengő csillámpóni- és illatgyertya-kínálatot. A „soppingoló” nagyérdemű abban is bízik, hogy mára az Aldi talán megtalálta a saját profilját, és ki-ki megkapja a választ arra, hogy mit és miért érdemes ott megvenni.

Szerkesztőségünk szerény véleménye szerint a külföldi kereskedelmi láncok szeterotip hozzáállásával – mely szerint túlságosan árérzékenyek a hazai vásárlók – nem ártana egy minőségibb kínálat is, hátha nem mindenkinek a hitvány, de olcsó holmikra van szüksége. Nem beszélve a hitvány, de drága verzióról…

A brutális iramban teret hódító webáruházak tán a „kőáruházakkal” is észrevetetik: immáron Kelet-Európában sem lehet minden vackot rásózni a jónépre, 1000 százalékos haszonnal. A kínaibolt-tulajdonosok pedig csak rájönnek lassan, hogy nem kell minden pólóra flitterekből lila „Love” feliratot hímezni.

TéBa – Fotó: Aldi.hu