Kezdőlap Hegyhát Felújították ...

Felújították a hetvehelyi orvosi rendelőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orvosi rendelő felújítására pályázott, és nyert el közel 22 millió forint támogatást a közelmúltban a hetvehelyi önkormányzat. A kívül-belül megújult épületet a múlt héten adták át.

Mintegy 28 millió forintból – 21 millió 760 ezres kormányzati támogatásból és 6 millió forint önerőből – újította fel a hetvehelyi önkormányzat az orvosi rendelőt és az épületben lévő orvosi lakást. Az ingatlanban kapott helyet a védőnői szolgálat is.

Mint arról Wágner Antal polgármester a Téma Baranyának beszámolt, az épületben felújították a villamos-, a víz- és a csatornahálózatot, az ingatlan új szigetelést, burkolatot, nyílászárókat és új tetőzetet is kapott. Az energiaellátást az újonnan felszerelt napelemek biztosítják.

A felújításban egy fővállalkozó mellett a Hetvehelyi Erdészeti, Építő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet építőipari részlege tevékenykedett közmunkásokkal, ezzel az önkormányzat jelentős költséget megtakarított – tudatta Wágner Antal.

„Nagy tisztelettel köszönjük Nagy Csaba országgyűlési képviselő úrnak a támogatás elnyeréséhez nyújtott segítséget. Ha ő nem segít, nem tudtuk volna felújítani a rendelőnket” – közölte a polgármester.

A hetvehelyi orvosi és védőnői feladatellátás kiterjed a településen kívül Okorvölgy és Szentkatalin községekre is, így három település lakói örülhetnek a korszerű ellátási körülményeknek.

TéBa