Kezdőlap Ormánság Sellyén járt ...

Sellyén járt a NEK missziós keresztje

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Király József szigetvári plébános volt a főcelebránsa annak az ünnepi szentmisének, amit Sellyén mutattak be a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjének jelenlétében hétfőn.

Ahogy arról beszámoltunk korábban, augusztus 23-án, a Pécsi Egyházmegye alapításának 1010. évfordulójának napján egyházmegyénkbe érkezett a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje.
A hívek első alkalommal a Pécsi Székesegyházban találkozhattak a szimbólummal, ahol 3 napon keresztül imaórákat, szentségimádásokat és szentmisék tartottak.

A Pécsi Székesegyház után a sellyei Szentháromság Templom hívei látták vendégül a keresztet, augusztus 26-27. között. Hétfőn, a kereszt érkezésének napján 17 órától imaórát, szentségimádást tartottak, majd 18 órától ünnepi szentmisét mutattak be a Szigetvári Esperesi Kerület jelen lévő papjai.

A szentmise főcelebránsa, Király József szigetvári plébános homíliájában Jézus Krisztus keresztáldozatáról és az eucharisztiáról elmélkedett az utolsó vacsora tükrében.

A missziós kereszt további „útjáról” ebben a cikkünkben olvashat.

TéBa/Pécsi Egyházmegye
Fotó: Harasztovics Arnold