Kezdőlap Baranya Dél-Baranya s...

Dél-Baranya szerte okozhat kimaradást a pécsi gázvezetéksérülés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn délután, egy Pécs déli részén található építési területen nagynyomású acél gázvezetéket sértett fel egy markoló. A pécsi hivatásos tűzoltók két egységgel vonultak, és a helyszínre érkezett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és Katasztrófavédelmi Mobil Labor is, akik gázkoncentráció méréseket végeztek.

A sérült vezeték helyreállítását az E-on Gázüzem-irányítás végzi jelenleg is. A rendszer leürítése miatt szolgáltatás kiesés lehet Siklósbodony, Szava, Garé, Ócsárd, Kisdér, Tengeri, Téseny, Baksa, Görcsöny, Regenye, Szilvás és Szőke településeken, valamint a Beremendi Cementgyárban.

A javítási munkálatok alatt alacsonyabb nyomáson várható szolgáltatás Kisherend, Lippó, Villány, Beremend, Drávaszabolcs, Drávapiski, Harkány és Siklós településeken.

A Katasztrófavédelem a érintett települések közbiztonsági referenseit és polgármestereit, valamint Harkányban és Siklóson a kórházakat, továbbá a Beremendi Cementgyárat a káreseményről és a szolgáltatás esetleges kieséséről, korlátozásáról kiértesítette.

TéBa/Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság