A legjobbak közé sorolták a Harkányi Gyógyfürdő strandját

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ötcsillagos minősítésre javasolja a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága a Harkányi Gyógyfürdőt strandfürdő kategóriában.

A szakbizottság a napokban folytatta le a minősítő eljárást, mely során egy objektív szempontrendszer szerint pontozták a fürdőt. Többek között vizsgálták a fürdő környékén a zaj mennyiségét, a tömegközlekedéssel vagy autóval való megközelíthetőséget, a fürdő tisztaságát, parkosítottságát, a járdák minőségét, az öltözők, mellékhelyiségek minőségét, számát, az ott dolgozók nyelvtudását és szakképzettségét. A minősítő szempontok között szerepel, hogy mennyire gyermekbarát a strand, milyenek a büfék, a kukák, a víz minőségéről nem is beszélve.

A Harkányi Gyógyfürdő strandja kapcsán a minősítő szakbizottság határozata elismerően fogalmaz egyebek mellett a strandfürdő saját vízbázisáról, a víz tisztaságáról és szép ősfás parkjáról is.

„A főbejárat kulturált, a strand számos műalkotással, szoborral fogadja a látogatókat. Kiemelten szép, árnyas zöldfelületekkel rendelkezik, automata locsolóhálózattal, automata fűnyíró robotokkal felszerelt, ennek megfelelően a gyep állapota kiváló. Gyermekeknek külön foglalkoztató, játszó és vízi játszótér áll rendelkezésre. Rendkívül választékos és színvonalas vendéglátása van, kalória- és allergénfigyelő kínálattal. A Dél-Dunántúl legnagyobb – 15 méter magas, összesen 7 csúszdapályával rendelkező – csúszdaparkja a strand vendégei számára korlátlanul és ingyenesen használható” – áll a strandról készült minősítő dokumentumban.

A harkányi fürdő strandja a maximálisan elérhető 225 pontból 218-at kapott.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója elmondta, a vizsgálatot lefolytató bizottság tagjait szinte lenyűgözte a park gondozottsága, de a víz minőségét is kiemelték. Mint ismert, a fürdőnek önálló kémiai laboratóriuma van, a hatóságok által megszabott kötelező ellenőrzéseknél jóval alaposabban védik és vizsgálják a vizet.

„A parkot a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. dolgozói gondozzák. Több mint egy tucatnyi csapat felel azért, hogy a strand vendégeit minden nap ilyen környezet fogadja” – mondta Marosi András.

Hozzátette, az ötcsillagos minősítésről szóló Nemzeti Védjegy Tanúsítványt várhatóan ősszel kaphatja meg a Harkányi Gyógyfürdő, a Magyar Fürdőszövetség következő ülésén.

A Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye 2014 óta elérhető a hazai fürdők számára gyógyfürdő, élményfürdő, wellnessfürdő, strand és uszoda kategóriákban. A szerezhető 1-5 csillagos besorolás megkülönböztet és hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során. A védjegy alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A magyar fürdők közül strandfürdő kategóriában eddig mindössze hét rendelkezik ötcsillagos minősítéssel.

Harkányi Gyógyfürdő Zrt.