Kezdőlap Baranya Három tóban b...

Három tóban biztonságos a fürdőzés Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya három tavában találta biztonságosnak a fürdőzést a kormányhivatal szakemberei: az Orfűi-tónál lévő Kistó strandon; a Pécsi-tó gát melletti részénél, valamint az Abaligeti-tó szabadstrandján.

A Baranya Megyei Kormányhivatal május végén végezte el a felsorolt természetes fürdőhelyek vízminőségének szezon előtti vizsgálatát – mindhárom helyszín esetében megfelelő eredménnyel.

A kormányhivatal csak megfelelő vízminőség és a közegészségügyi feltételek megléte esetén engedélyezi a fürdővízhasználatot.

A szakemberek felhívják a felfrissülésre vágyók figyelmét, hogy csak a fentebb megnevezett helyeken fürödjenek.

Baranyában is vannak olyan természetes vizek, amelyekben a kánikulában – a tiltás ellenére – gyakran látni fürdőzőket. Nem javasolt azonban a megmártózás azokban a természetes vizekben, amelyeknek a vízminőségét a hivatal rendszeresen nem ellenőrzi.

Ezek közé tartozik a pécsváradi Dombay-tó, a Duna mohácsi szakasza, valamint a drávaszabolcsi kikötő is, ahol nem biztosítottak a közegészségügyi feltételek sem – közölte a megyei kormányhivatal.

TeBa – Fotó: Pixabay