Koronavírus helyzetjelentés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

15 nap telt el azóta, hogy Magyarország miniszterelnöke rendkívüli helyzetet rendelt el. Siklós Város Önkormányzata minden szükséges intézkedést megtett és megtesz a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. Riegl Gábor polgármester hangsúlyozta – a legfontosabb a siklósiak egészsége és biztonsága.

Számos preventív intézkedést hoztak meg Siklóson – Riegl Gábor polgármester vezetésével – a koronavírus terjedésének lassítása miatt. A veszélyhelyzetre való tekintettel rendszeresen ülésezik Siklós Város Operatív Munkacsoportja.

A legveszélyeztetettebb korosztály az idősek védelme mellett, fontosnak tartják a siklósi bölcsődések, óvodások és iskolások egészségét is, ezért a veszélyhelyzet fennállásáig az önkormányzati fenntartású intézményekben rendkívüli szünetet rendeltek el.

A zavartalan közétkeztetést Siklós Város Önkormányzata steril, lezárt műanyag ételdobozokban térítésmentesen biztosítja az igénybe vevők részére.

Helyben is bezárták a szórakozóhelyeket, a nyilvános rendezvények pedig tiltás alatt állnak. Az üzletek, éttermek, kávézók nyitva tartása délután háromig lehetséges. A korlátozás alól mentesek a gyógyszertárak, drogériák és az élelmiszerüzletek. Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények sem látogathatóak.

Riegl Gábor polgármester kezdeményezésére a járványügyi helyzetre való tekintettel vírusalapot hozott létre a siklósi önkormányzat. A polgármester, a képviselő-testület, valamint a bizottsági tagok összesen egymillió forinttal járultak hozzá az alap célkitűzéseihez.

A városvezetés számára kiemelten fontos, hogy hiteles információkkal folyamatosan tájékoztassák a lakosságot, így a megújult www.siklos.hu hivatalos weboldalon minden felhívás, tájékoztatás, interjú elérhető a témában.

PaCsa