A fejlesztések megmutatkoztak a harkányi fürdő vendégforgalmában is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amellett, hogy mintegy egymilliárd forintos állami támogatással megújult az úgynevezett II-es épület, melyben megnyitott a sokak által várt új szaunavilág, a Harkányi Gyógyfürdő megszerezte az Év Fürdője díjat, valamint szintén a tavalyi év eredménye, hogy strandfürdő kategóriában az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapták meg a Magyar Fürdőszövetség minősítő eljárásán.

A tavalyi vendégforgalomban egyébként mind a beruházások munkálatai, mind az elért eredmények megmutatkoznak, hiszen a strand forgalma több mint 4000-el nőtt, a II-es épületben zajló építkezéseknek pedig betudható, hogy a gyógyfürdőbe kevesebb vendég érkezett, mint 2018-ban. Összességében a tavalyi év forgalma kicsit több, mint 1500 belépővel (amelyet akár egy szép nyári szombat is behozhat) maradt alul az azt megelőző évhez képest. Az idei évben ugyanakkor már most látszanak az értéknövelő beruházások hatásai, hiszen január első néhány hetében már háromezerrel több látogató érkezett, mint tavaly ezidáig.

A beruházásoknak köszönhetően a vendégek a téli hónapokban is egyre több szolgáltatás és program közül válogathatnak, az új szaunavilág pedig még sokak számára újdonságként hat. Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója szerint szerint nagy igény volt már arra, hogy az egészséges szaunázásnak a Harkányi Gyógyfürdő is teret adjon, ennek megfelelően szerdától vasárnapig a klasszikus szaunakultúra kedvelői számára fürdőruhamentes övezetté tették az új szaunavilágot. Hogy mennyire szeretik a vendégek az itt található kabinokat, és a szaunaszeánszokat, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az ajtóval szemben elhelyezett vaskos vendégkönyv, melyben már legalább 35-40 oldalon, közel 100 bejegyzést írtak a látogatók. Mindegyik elismerő és köszönő üzenet az itt kapott szolgáltatásért. A vezetőség persze mindent meg is tesz azért, hogy a szauna kultúrát kedvelő közönséget Harkányba vonzza, így a már megszokott éjszakai fürdőzések mellett ezentúl szaunaesteket is szerveznek, meghívott szaunamesterek közreműködésével.

Az igazgató elmondta, van, akinek persze ellenérzése van a fürdőruhamentes szaunázás kapcsán (amit egyébként ne keverjünk össze a textilmentes szaunázással). Nekik sem kell lemondaniuk a szolgáltatásról, ők továbbra is szaunázhatnak a harkányi gyógyfürdőben az eddig megszokott helyen.

A téli hónapokban elérhető szolgáltatások és szervezett programok száma tehát tovább nőtt, de még nem teljes. Viszont már zajlanak a munkálatok az úgynevezett hármas medencén, illetve annak helyén (a bontás már kész, jelenleg a földmunkákat végzi a kivitelező). A 3,3 milliárd forintos, állami támogatásból finanszírozott beruházás során két – egy szabadtéri és egy fedett – medencét alakítanak ki, így 2021-re a téli élményfürdőzés, vagy ha úgy tetszik, a “téli strandolás” is lehetővé válik majd.

A Harkányi Gyógyfürdő január elsejétől megemelt belépődíjakat tett közzé, az áremelés oka a összefügg a kötelező minimálbér és garantált bérminimum emelésével, amely a bértorlódások és a munkaerőpiaci átlagos jövedelem emelkedéssel is lépést tartó kimagasló bértömeg emelést hajtott végre a cég. Ezzel kapcsolatban az igazgató hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak a szolgáltatások minőségére, ez pedig hozzáértő, szakképzett munkavállalók nélkül elképzelhetetlen.

– A térség meghatározó munkáltatójaként nem csak a dolgozóink számával szeretnénk kitűnni a többiek közül, hanem felelősségteljes munkaadóként is, a dolgozók béremelése pedig éppen ezért meghaladja a kormány által kötelezővé tett minimum százalékot – emelte ki.

A harkányiaknak egyébként a város képviselő-testületének döntése értelmében évek óta kedvezményes a télen a belépő, ebben az évben is március 31-ig csupán 600 forintot kell fizetniük a fürdőjegyért az önkormányzat és a fürdővállalat támogatásának köszönhetően.

(X) Harkány Város Önkormányzata
Kép forrása: Harkányi Gyógyfürdő