A harkányi gyerekek idén is számíthatnak a Mikulásra

A harkányi gyerekek idén is számíthatnak a Mikulásra

Harkányban az idén is meghitté varázsolják az adventi időszakot.

A művelődési ház előtt már áll a feldíszített karácsonyfa, melyet ezúttal dr. Koczkás László Mihály ajánlott fel a városnak. A 15 méteres fa szállításában és felállításában a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. közreműködött, Sárosi Mónika és Szimán Zita pedig a díszítést vállalták.

Emellett a templom mellett felállították azt a betlehemet is, melyet a harkányi fafaragó művész, Kovács Tamás készített és immár harmadik éve csodálhatjuk a legszentebb ünnep előtt.

Házhoz megy a Mikulás

A gyerekek a megszokott módon az idén is számíthatnak a Mikulásra, hiszen Harkányban évek óta hagyomány, hogy a polgármester a képviselő-testület férfi-tagjaival, illetve a városi intézményvezetőkkel piros palástot vesz fel és házhoz viszi a mikuláscsomagokat december 5-én, a késő délutáni órákban. A mikulások a harkányi állandó lakhellyel rendelkező gyerekekhez látogatnak el. Minden gyermek tegye ki a kiscsizmákat jövő héten csütörtökön 16 órától!

Szombatonként ünnepi műsor a templomban

A korábbi évekhez hasonlóan az adventi időszak mind a négy szombatján 17 órakor ünnepi szentmisére várják a lakosokat a harkányi katolikus templomba. A mise után a harkányi szervezetek közreműködésével meggyújtják az adventi gyertyát, illetve – sorban a négy szombaton – ünnepi műsorral lép fel St. Martin, a Siklósi Ifjúsági Koncert-Fúvószenekar, a Harkányi Big Band, valamint a harkányi hagyományőrző népdalkörök.

Harkány Város Önkormányzata
Fotó: Pixabay