Megkezdődött a Szigetvár–Kadarkút összekötő út felújítása

Megkezdődött a Szigetvár–Kadarkút összekötő út felújítása

Megújul a 6607-es jelű, Szigetvárt és Kadarkutat összekötő út több kilométeres szakasza – adtuk hírül korábban. A régóta várt felújítás a „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű, közel kétmilliárdos projekt keretében valósul meg.

Mint azt Nagy Csaba, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, a Baranya megyei közgyűlés korábbi elnöke elmondta: a projektben zajló útfelújítások sok évtizedes hiányt pótolnak, „ezért örülünk annak, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló, Baranya megyei közútfejlesztési pályázatokat a Közútkezelő igyekezett úgy megtervezni és megírni, hogy azok kivitelezésével elsősorban közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe véve tudjunk a megyében számos fejlesztést megvalósítani. A TOP útfelújítási programját nagyban ki fogja egészíteni a Magyar Falu Program közútfejlesztési része Baranya megyében” – emelte ki.

A 6607-est több mint három kilométeren újítják fel, a kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. már átadta a munkaterületet. A fejlesztés a Magyar Közút tájékoztatása szerint előreláthatóan négy hónapot vesz igénybe. Mint azt közölték: a felújítás során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális burkolatcserékről, új burkolat és padka építéséről, burkolati jelek festéséről, a meglévő buszöblök és azok peronjainak felújításáról, a meglévő árkok tisztításáról és a szakaszon lévő közúti híd felújításáról.

A beruházás befejeztével javulni fog az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút NZrt. „bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését” – írták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 20 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

TéBa – Fotó: Pixabay