Kezdőlap Ormánság Ingyenes WiFi...

Ingyenes WiFi-t építenek ki több ormánsági településen is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Bizottság kihirdette a harmadik WiFi4EU pályázati felhívás eredményét: több mint 11 ezer pályázó közül összesen 1780 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban, ezek közül 13 Baranya megyei.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat: könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországon rekordszámú önkormányzat részesült támogatásban, 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (csaknem ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek a közterületeken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt.

Minden wifipont legalább három éven át fog üzemelni. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesen és reklámmentesen állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

Azok a Baranya megyei települések, amelyek utalványt nyertek:

Baranyahídvég
Fazekasboda

Ilocska
Kárász
Keszü
Kisjakabfalva

Kislippó
Komló
Magyarbóly
Marócsa
Nagypall
Okorág
Sellye
Véménd
Villány

TéBa – Fotó: Pixabay