Kezdőlap Siklós és Harkány Szállás.hu: A...

Szállás.hu: A siklósi vár az egyik legkeresettebb attrakció

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért adatot. A portál sorra vette a legkeresettebb úti célokat és a legnépszerűbb látnivalókat is.

Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere szerint a forgalom növekedését főként a szálláshelyek szezonális áremelése okozta. A legnépszerűbb szállástípusok az apartmanok voltak, ahol átlagosan 35 ezer forint értékben foglaltak a vendégek. Az adatok alapján 10-ből 7 foglalás 50 ezer forint alatti értékre szólt.

A SZÉP-kártyás fizetést tízből egy vendég jelezte előzetesen, ők átlagosan 70 százalékkal többet fizetnek egy foglalásért.

A második negyedévben a  turisztikai attrakciók közül többek között a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, az úti célok tekintetében Budapestet, Siófokot és Egert követően a legkeresettebb Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula és Pécs volt.

A megyéket tekintve Pest, Heves  és Veszprém megyében volt a legtöbb foglalás.

TéBa/MTI – Fotó: Pixabay/BeJan