Kezdőlap Baranya Az értelmi fo...

Az értelmi fogyatékosok baranyai szervezetét támogatja Michelisz Norberték rendezvénye

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Michelisz Norbert többszörös túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző nemrég, a Kart Aréna Gokart Stadion és a M1RA csapat közös versenyén jelentette be, hogy az idei pécsi jótékonysági közönségtalálkozó kedvezményezettje az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségének (ÉFOÉSZ) Baranya Megyei Egyesülete lesz. 

A pécsi Kart arénában már a tavalyi, gokartversennyel egybekötött jótékonysági közönségtalálkozón is lelkes közönség fogadta Michelisz Norbertet és csapatát. A nevezési díjakból és a felajánlásokból összegyűlt adományból akkor a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány Koraszülött Mentőszolgálata részére vásároltak diagnosztikai eszközt a szervezők.

A versenyre az előselejtezők már megkezdődtek, és augusztus 8-án zárulnak. Ennek nyomán alakul ki az a top50-es mezőny, amely az augusztus 24-ei jótékonysági közönségtalálkozón rajtvonalhoz áll a Kart Aréna Gokart Stadionban. Az eseményre Michelisz Norbert és a M1RA csapat minden érdeklődőt szeretettel vár.

A legkiszolgáltatottabbakat segítik

Az ÉFOÉSZ olyan civil szervezet, amely szülői kezdeményezésre alakult meg harminc éve. A szervezet azoknak az embereknek az érdekeit képviseli, akik valamennyi fogyatékkal élő közül talán a leghátrányosabb helyzetben vannak, a legkiszolgáltatottabbak. Ők az értelmi fogyatékkal élők. A szervezetnek minden megyében önálló egyesületei működnek, így Baranyában is.

TéBa – Fotó: Michelisz Norbert Facebook-oldala