Kezdőlap Siklós és Harkány Jó utat Sikló...

Jó utat Siklósra, álmodjanak télikabátosat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Itt a nyár, vagyis javában tart Siklóson a Harkányi út ilyenkor szokásos felbontása. A régebb óta helyben élők már tudják, hogy bosszankodni felesleges.

A jelenséget egyfelől hasznosíthatjuk, másfelől kikerülhetjük egy körutazás alkalmazásával.

Hasznosíthatjuk úgy, ha heveny basszamázások helyett inkább örvendezünk annak, hogy nem kell sok pénzért szaunakályhát vennünk – elég bekészíteni egy kis vödör vizet a kocsiba, meg egy csokor nyírfavirgácsot. Ne felejtsük el a műszerfal tetejét aromás olajakat tartalmazó vízzel időnként locsolni!

Na most, a kikerülési manőver:

Felesleges menekülőutakkal kísérletezni, gondosan fel van túrva java részük. Egyszerűbb délnek venni az irányt, és a Zágráb–Tanger–Zaire–Johannesburg–Svalbard–Kijev–Matty útvonalat választva, már hipp-hopp meg is érkeztünk a Hollós patikához, vagy akár beljebb is! Ezen az útvonalon azonban vagy megalszunk néha, vagy vigyünk magunkkal rengeteg kávét (lehetőleg arabica-típusút).

Bármelyik megoldást is választjuk,

1.) biztosak lehetünk benne, hogy közben épül-szépül a város, még ha meghülyülünk is;
2.) kárörvendezhetünk azon, hogy a kedves megrendelő nem csak a közlekedőket égeti idegbajosra; a kivezényelt melósok is sercegve sülnek a fejlődés útját aszfaltozva. Belőlük lesz a kandírozott úrburkoló.

Jó utat, álmodjanak télikabátosat!

Ternák Lajos