Kezdőlap Hegyhát Több mint úsz...

Több mint úszásoktatás

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan tanulhatnak meg úszni annak ellenére, hogy korábban is létező víziszonyuk megmarad. Ők azok, akik ugyan tudnak úszni, de csak számukra megnyugtató, ideális körülmények között. Úszás közben nem éreznek vízbiztonságot, avagy bármiféle örömet sem.

Pedig az úszás, mint mozgásforma nem pusztán az izomzatot és a vitálkapacitást, illetve légzéstechnikát fejleszti. Ideális esetben a mozgáskoordinációra, térérzékelési képességre is rendkívül előnyös hatással bír.

Egyebek mellett az úszás fent említett jótékony hatásainak mind szélesebb körben való megtapasztalására, elsajátítására indul Sásdon és vonzáskörzetében életmódváltást támogató program. Kétszázötven 7-14 éves korú gyermek egy négyórás foglalkozás keretében ismerkedhet meg az egészséges életmód alapvető elemeivel. Köztük az úszás széles körben érvényesülő jótékony hatásaival is.

A program elemei közt szabadtéri előadás, játék, strandolás, vízi mozgásformák próbálgatása szerepel – és persze, ezenközben éhezni sem kell majd a gyerekeknek…